Cum afectează modificările din 21 decembrie 2010 a OUG 77/2009 exploatatorii de slot-machines

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/revistaj/public_html/sites/all/modules/contrib/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/revistaj/public_html/sites/all/modules/contrib/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/revistaj/public_html/sites/all/modules/contrib/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/revistaj/public_html/sites/all/modules/contrib/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/revistaj/public_html/sites/all/modules/contrib/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/revistaj/public_html/sites/all/modules/contrib/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/revistaj/public_html/sites/all/modules/contrib/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/revistaj/public_html/sites/all/modules/contrib/views/views.module on line 879.

Una dintre modificările aduse OUG 77/2009 privind jocurile de noroc o reprezintă reducerea numărului minim obliogatoriu de aparate din sălile de joc de la 20 la 15. O măsură bună, spunem noi, intilizabilă însă pentru firmele axate pe exploatarea de jocuri în afara sălilor mari de joc. Pentru că maximul de eficacitate pentru o locaţie obişnuită este în jurul cifrei de 10 aparate.

Şi pentru a continua distrugerea sistematică a firmelor mici şi mijlocii începută cu câţiva ani în urmă, a mai apărut o nouă măsură: limitarea numărului maxim de aparate la 5 în cadrul agenţiilor de pariuri. "Portiţa" pe care organizatorii o foloseau pentru a putea amplasa mai mult de 5 aparate într-o locaţie (şi mai puţin de 20) s-a desfiinţat. Cei care exploatează aparate în astfel de locaţii vor trebui să-şi reducă numărul de aparate la 5.

Există şi o veste bună pentru aceştia, cel puţin pentru o scurtă perioadă de timp: surse neoficiale din Ministerul Finanţelor au afirmat că, în locaţiile în care există mai mult de cinci aparate şi autorizate în condiţiile în care exista un contract de asociere în participaţiune cu un organizator de pariuri sportive, firmelor organizatoare de slot-machines li se va permite să menţină numărul de aparate iniţial până la expirarea autorizaţiilor acestora.